Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bibliai gyógynövények
  2023-06-05 14:48:54, hétfő
 
  Bibliai gyógynövények - menta, fahéj, üröm, tömjén, mirha, keserű gyógynövények, sáfrány, fokhagyma, izsóp

Már a Biblia is említ jó néhány gyógynövényt, amelyek ma részei lehetnek a természetes gyógyszereket tartalmazó ládikánknak. Mutatjuk is azokat a gyógynövényeket, amelyek a leggyakrabban szerepeltek a Bibliában és azt is, hogy milyen pozitív hatással rendelkeznek ezek.

Az egyik leggyakrabban emlegetett gyógynövény nem más, mint a sáfrány, amelyet az Ókorban is előszeretettel használtak, és amely az egyik legdrágább fűszernövény az egész világon. A régebbi korokban elsősorban gyomorpanaszok esetén alkalmazták, napjainkban az egyik legjobb antidepresszánsnak tartják a természetes szerek között.

A mentát több ezer éve használják, de nemcsak kulináris, hanem gyógyászati célokra is. A menta nagyszerű nyugtató hatással rendelkezik, de az emésztési zavarokat is orvosolhatjuk a segítségével úgymint puffadás, hányinger, fejfájás, hasmenés, menstruációs görcsök.

Az izsópot is gyakran használták az izraeliták, mégpedig sokféle betegséget kezeltek az alkalmazásával. Az izsóp jól ismert a köptető tulajdonságairól, illetve a légzéssel kapcsolatos egészségi problémákat is orvosolni tudja úgymint köhögés, asztma és hörghurut.

Már az ókori Egyiptomban is kedvelték a fokhagymát, azonban még nem a koleszterinszintre és a szívbetegségek megelőzésére használták ezt a remek gyógynövényt, hanem olyan alapvető problémákra, mint gyengeség és fáradtság. A nyers fokhagyma valóban hatással van a magas koleszterinre és vérnyomásra, azaz csökkenteni tudja a magas értékeket.

A tömjént már a bibliai időkben is használták és luxuscikknek tekintették. A tömjén nagyszerűen csökkenti a gyulladást, hatékonyan csillapítja a fájdalmat, de a nyugtató, a szorongásoldó és a stresszcsökkentő hatása is kiemelkedő.

Az izraeliták köményt is használtak, mégpedig ételeik ízesítésére. Napjainkban a cukorbetegség megelőzésére használhatjuk a köményt. Ezt a hatását a cuminaldehid nevű vegyületnek köszönheti.

A fahéjat napjainkban is sokan kedvelik és a Biblia is említést tesz erről a remek gyógynövényről. A fahéj remekül csökkenti a magas vércukorszintet, de a gombaellenes hatása is kiemelkedő. Ha gyomorpanaszaink vannak, ami fokozott bélgázképződéssel jár együtt, akkor a fahéjra bizton számíthatunk.

A Bibliában is szerepelnek az úgynevezett keserű gyógynövények, mint a petrezselyem, a koriander és a torma. Ide tartozik az üröm is, amely elsősorban emésztési panaszok esetén hozhat enyhülést. A keserű gyógynövényeket főként ételként használták a Bibliában. Például a húsvéti bárányt csakis keserű füvekkel fogyasztották. Más keserű gyógynövények - mint az üröm - segítenek megelőzni az olyan emésztési panaszokat, mint amilyen a diszpepszia is. A keserű gyógynövények úgy segítik az emésztést, hogy megnövelik az emésztési szekréciót és a hasi szervek vérkeringését.

A mirhát is említi a Biblia. A bibliai időkben elsősorban fűszerként használták, manapság pedig a mirhaolajat kedvelik előszeretettel, hiszen parazitaellenes, antibakteriális és gombaellenes hatásokkal rendelkezik.

Napjainkban az egyik legdrágább fűszer a sáfrány. Az ókori népek a sáfrányt elsősorban a gyomorpanaszok enyhítésére és himlő kezelésére alkalmazták. Korunk kutatási eredményei azt mutatják, hogy rákmegelőző és antidepresszáns hatásokkal rendelkezik.

Az ánizst is a bibliai időkben használták. A modern ember ezt a gyógynövényt az emésztés elősegítésére alkalmazza. Görcsoldóként az ánizs hasznos lehet köhögés, hörghurut és COPD esetén is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyomorpanaszaink, stresszcsökkentő, tulajdonságairól, parazitaellenes, vércukorszintet, gyógynövényeket, antidepresszáns, antibakteriális, alkalmazásával, előszeretettel, gyomorpanaszok, gyógynövényről, szívbetegségek, cukorbetegség, orvosolhatjuk, használhatjuk, vérkeringését, gyógynövények, elősegítésére, leggyakrabban, szorongásoldó, görcsoldóként, koleszterinre, fogyasztották, gyógyszereket, luxuscikknek, megelőzésére, rendelkeznek, gyógynövényt, cuminaldehid, gombaellenes, fűszernövény, számíthatunk, petrezselyem, menstruációs, segítségével, természetes gyógyszereket, leggyakrabban szerepeltek, egyik leggyakrabban, egyik legdrágább, egész világon, régebbi korokban, egyik legjobb, természetes szerek, mentát több, menta nagyszerű, emésztési zavarokat, segítségével úgymint, köptető tulajdonságairól, légzéssel kapcsolatos, ókori Egyiptomban, szívbetegségek megelőzésére,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Szívem tiéd  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kaffka_Margit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lóhere  Jó éjszakát  Esti kép  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Tavaszi kép  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 21  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevem  Tanuld meg ezt a versemet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Popper Péter szavai  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
természetes gyógyszereket, leggyakrabban szerepeltek, egyik leggyakrabban, egyik legdrágább, egész világon, régebbi korokban, egyik legjobb, természetes szerek, mentát több, menta nagyszerű, emésztési zavarokat, segítségével úgymint, köptető tulajdonságairól, légzéssel kapcsolatos, ókori Egyiptomban, szívbetegségek megelőzésére, remek gyógynövényt, nyers fokhagyma, magas koleszterinre, magas értékeket, bibliai időkben, tömjén nagyszerűen, stresszcsökkentő hatása, izraeliták köményt, cukorbetegség megelőzésére, cuminaldehid nevű, fahéjat napjainkban, remek gyógynövényről, fahéj remekül, magas vércukorszintet, gombaellenes hatása, fahéjra bizton, úgynevezett keserű, keserű gyógynövényeket, húsvéti bárányt, üröm &#8211, olyan emésztési, keserű gyógynövények, emésztési szekréciót, hasi szervek, mirhaolajat kedvelik, ókori népek, sáfrányt elsősorban, gyomorpanaszok enyhítésére, modern ember, emésztés elősegítésére, ánizs hasznos, gyomorpanaszaink, stresszcsökkentő, tulajdonságairól, parazitaellenes, vércukorszintet, gyógynövényeket, antidepresszáns, antibakteriális, alkalmazásával, előszeretettel, gyomorpanaszok, gyógynövényről, szívbetegségek, cukorbetegség, orvosolhatjuk, használhatjuk, vérkeringését, gyógynövények, elősegítésére, leggyakrabban, szorongásoldó, görcsoldóként, koleszterinre, fogyasztották, gyógyszereket, luxuscikknek, megelőzésére, rendelkeznek, gyógynövényt, cuminaldehid, gombaellenes, fűszernövény, számíthatunk, petrezselyem, menstruációs, segítségével, enyhítésére, tekintették, napjainkban, egyiptomban, ízesítésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.